Hatalı Ürün/Hizmet Yönetimi Yazılımı
Kuruluşlarda sahada bir çok uygun olmayan ürün/hizmet ortaya çıkmakta ve bunlar kayıt altına alınmadan tamir olmakta/hurdaya atılmakta veya giderilmektedir. Kayıt altına alınmayan bu tür durumlar yönetilemediği için aynı problemlerler sürekli şekilde ortaya çıkmakta ve kuruluşlar bundan dolayı çok ciddi zararlara uğramakta.
AltaSoft’ un bu modülü ile, uygun olmayan ürünleri (hammaddeler, yarı mamuller, mamuller, iadeler, hizmetler) kayıt altına alabilir, bunlarla ilgili ne yapılacağına karar verebilir, aksiyonlar ile bu kararlarınızı yönetebilirsiniz. Maliyet takibi yapabilirsiniz. Bu tür uygun olmayan durumların çözülmesi için düzeltici faaliyetler ile ortadan kaldırabilirsiniz.
- Ürün/Hizmet kategorisi tanımlama
- Ürün/Hizmet kategorisi bazında karar sorumlusu
- Tespit/kontrol aşamaları
- Uygunsuzluğu tanımlama
- Uygun olmayan ürün/hizmet miktar takibi
- Uygun olmayan ürün/hizmet konum ve durumu bilgisi
- Uygunsuzluğun giderilmesi için aksiyon ataması
- Ürün/Hizmetleri dış yazılımlarla senkronizasyon
- Uygun olmayan ürün/hizmet maliyet takibi
- Uygun olmayan ürün/hizmet için karar atama
- Karar durumunu takip etme
- Düzeltici faaliyet başlatma
- Aksiyon hatırlatma
- e-posta ile bilgilendirme
- SMS ile bilgilendirme (isteğe bağlı)
- Kullanıcının bekleyen işlerinde görünme
- Raporlar (Uygun olmayan ürün/hizmet raporlama, kullanıcı performans raporu, Sistem performans raporu, Süreç/Departman performans raporu)
Uygun olmayan ürünlerinizin kayıtlarını AltaSoft üzerinden tutabilmekte ve raporlayabilmektesiniz.
Modülü kullanıma alınmadan önce uygun olmayan ürünlerin hangi aşamalarda ortaya çıkabileceği ve bu ürünlerle ilgili alınabilecek kararlar sisteme tanımlanır. Bu bilgiler firmalara göre değişiklik gösterebileceği için bu firmalar bu tanımlamaları yaparak modülleri kendilerine göre özelleştirebilmektedir.
Ortaya çıkan hatalı ürünün hangi ürün grubuna ait olduğu, hangi aşamada ortaya çıktığı seçilir ve miktarı da belirtilerek kayıt tamamlanır.
Kayıt tamamlandığı anda o ürün grubuyla ilgili sorumlu kişiye bildirim gönderilmektedir. Sorumlu kişi yapmış olduğu inceleme sonrası hatalı ürün veya ürünlerle ilgili kararın girişini yapmakta ve sorumlu kişiyi belirlemektedir. Bu modüldeki kritik noktalardan bir tanesi de kalitesizlik maliyetlerinin tutulabilmesidir. Karar verici kişiler her hatalı ürün kaydı için kalitesizlik maliyetinin girişini yaptığında, bu kayıtlar daha sonra kuruluşlar tarafından veri olarak kullanılabilmektedir.
Tüm hatalı ürün kayıtlarıyla ilgili filtrelendirmeler yapılabilmekte ve otomatik olarak raporlandırılabilmektedir. Bu veriler kuruluşlara önemli iyileştirme kapıları açmaktadır. Uygun olmayan ürünlerinizin yönetimini ve takibini web tabanlı, sistematik hale getirmeye hazırsanız lütfen bize ulaşın…